CZ

  Det Česká zbrojovka (CZ) som vi känner idag, grundades som en strategiskt viktig fabrik för militära vapen i fd. Tjeckoslovakien. I mitten av 1930-talet, byggde företaget en toppmodern fabrik i Uherský Brod, som till en början mestadels var engagerade i produktion av militära vapen. 

  I början av 1990-talet omformades det statliga ägandet av fabriken och produktionen övergick till verksamhet i ett privat bolag. 2004 köpte CZ upp den klassiska vapenfabriken Brno och idag är CZ, åtminstone i jaktkretsar, kanske framförallt kända för sina mycket prisvärda kulvapen.

  I dagens CZ-sortiment, finner ni bl.a. CZ455 och CZ457 systemen som är småviltsstudsare med utbytbara pipsystem. Du hittar också en rad andra både finkalibriga kulvapen och klass 1 studsare i sortimentet. Alla med CZ's signum: Prisvärda och funktionella kulvapen.

  Sortering
  Visar 18 produkter på 2 sidor
  Byggd för precision på långa håll!
  Lättviktare med oöm syntetisk stock! Flera kalibrar tillgängliga!
  Kal. 17HMR
  Kal. 22lr 20" pipa
  Elegant studsare. Flera kalibrar tillgängliga!
  Tumhålskolv och perfekt ergonomi!
  Trästock och klassisk Europeisk design!
  Sportvapen med match egenskaper!
  Oömt vapen med rostfri pipa!
  Rimfire i klassisk amerikansk modell!
  American Miniset till CZ 457-serien!
  Premium Miniset till CZ457-serien!

  Tips för hur du ska välja kulammunition

  CZ 457 Serien - En flexibel 22:a med pipbytessystem!

  I över 70 år har CZ utvecklat prisvärda och innovativa rimfire-vapen (22:or) för världsmarknaden. CZ's 455-serie som introducerades på marknaden i början av 2010-talet, har med sin modulära uppbyggnad och pipbytessystem med möjligheter att byta kaliber mellan 22LR, 17HMR och 22WMR, blivit en storsäljare både i Sverige och på övriga världsmarknaden.

  I den nya 457-serien får vi nu en ytterligare uppdaterad och förfinad serie med modulärt uppbyggda 22:or och pipbytessystem som garanterat kommer ge CZ's vapen en ytterligare stärkt position på marknaden! CZ 457 serien har behållit de fördelar som CZ tog fram i sin 455-serie. Bland dessa fördelar finner du t.ex. ett pipbytessystem som gör det möjligt att enkelt byta kalibrar mellan 22LR, 17HMR och 22WMR. CZ 457-serien kommer också med ett brett modellprogram, där du kan välja mellan en rad olika stockningar och piptyper.

  CZ 457-serien innehåller också flera nya uppdateringar. Bland annat har 457-serien en "rättvänd" säkring och du kan också göra "patron ur" i säkrat läge. 457-serien ger dig också en ytterligare förfinad repeter-mekanism, där CZ har minskat slutstycksvinkeln till 60 grader, vilket ger en väsentligt smidigare och bekvämare omladdning, liksom det ger dig större flexibilitet till att använda även lägre fästen när du ska montera ditt kikarsikte.

  Oavsett om du vill ha en prisvärd 22:a för plinking, om du vill ha en klass 3 eller klass 4 studsare för småviltsjakten eller om du är ute efter en 22:a med MATCH-egenskaper för de längre skotthållen, så ska du ta en titt på det breda sortimentet som CZ 457 erbjuder!


  Kika närmare på några av CZ457 modellerna på YouTube!
  CZ 457 Synthetic
  CZ457 LRP (Long Range Precision)
  CZ457 Thumbhole