Handladdning

  Handladdning är något som bedrivs av 1000-tals jägare och sportskyttar i Sverige. Givetvis har vi en rad olika komponenter för den ivrige handladdaren, som komplement till vår fabriksladdade ammunition.

  I Normas sortiment för handladdning, hittar du både hylsor, kulor och krut av högsta kvalité. Faktum är att Norma har blivit världskända just för sin utomordentliga kvalité på hylsor, vilket gör att de har blivit extremt populära hos handladdare runt om i stora delar av världen. Att Norma dessutom är kända för sitt breda sortiment och kaliberutbud, gör deras produkter än mer intressanta för handladdaren.

  Även i RWS sortiment finner du ett digert sortiment av komponenter för handladdning. Här hittar du även ett utbud av tändhattar, vid sidan av kulor och hylsor. Även Geco har ett sortiment av komponenter för handladdning av bra kvalité. I GECO's sortiment hittar du även hylsor, kulor och tändhattar för pistol och revolver, t.ex. 9mm, 38 Super Auto, 38 Special och 357 Magnum. Värt att kika extra på är GECO's tändhattar för small pistol samt small rifle.

  Sortering
  Visar 130 produkter på 11 sidor
  Geco hylsor för handladdning!
  Geco hylsor för handladdning!
  Geco hylsor för handladdning!
  Geco hylsor för handladdning!
  Geco hylsor för handladdning!
  Geco hylsor för handladdning!
  Geco kulor för handladdning!
  Geco kulor för handladdning!
  Geco kulor för handladdning!
  Geco kulor för handladdning!
  Geco kulor för handladdning (kal. 6,5mm)
  Geco kulor för handladdning!

  Om hylsor och hylshantering vid handladdning

  Att kontrollera hylsorna som du ska ladda om är av mycket stor vikt. Kontrollera alltid hylsorna ordentligt innan laddning för att se så de inte har några synliga skador eller defekter som t.ex. sprickor, bucklor eller liknande.

  Det är också klokt att inte blanda olika hylsfabrikat, eftersom olika fabrikat kan ha olika inre hylsvolym, vilket påverkar gastrycket. Olika fabrikat på hylsor kan också ha olika tålighet för omladdning. Ett fabrikat kanske bara klarar 1-2 omladdningar, medan ett annat klarar 7-8 omladdningar med bibehållen kvalitet.

  Om krut för handladdning

  Krut är en explosiv vara. Se alltid till att hantera det med största försiktighet! I vårt sortiment finns en rad olika krutsorter, alla med olika egenskaper avseende brinntid mm. och således anpassade för olika typer av kalibrar och behov. Blanda ALDRIG olika krutsorter vid handladdning och kontrollera alltid noggrant så att du har rätt krutmängd i varje enskild hylsa du laddar.

  Normas olika kruttyper:

  Norma Krut 200- Det här krutet passar utmärkt för mindre patroner som t.ex. 222 Rem, men det är också utmärkt för laddningar med lätta kulor i låga hastigheter för mindre kalibrar, t.ex. 308Win.

  Norma Krut 201- Passar bra för kalibrar med liten hylsvolym i förhållande till kalibern, t.ex. 9,3x57. Det passar också till lätta kulor i mediumhylsor, t.ex. 30-06.

  Norma Krut 202- Normas 202 krut är speciellt framtaget för att fungera bra i 308Win, men det är också ett mycket användbart krut för t.ex. 8x57, 9,3x62 och 9,3x74R.

  Norma Krut 203B- Är ett flexibelt krut som är användbart i kalibrar från 22-250 till 358NM. Mycket lämpligt även för 308Win laddad med tyngre kulor.

  Norma Krut 204- Det här krutet är långsamtbrinnande och ger ofta mycket goda resultat i kalibrar som 6,5x55 och 30-06.

  Norma Krut MRP- Ett mycket flexibelt krut, speciellt framtaget för magnumkalibrar. Norma MRP är lämpligt för en rad olika kalibrar med relativt stor hylsvolym i förhållande till kalibern.

  Norma URP- Är ett utmärkt val för medelstora patroner som 7x64 och 30-06.

  Vid sidan av ovanstående krutsorter, finner du även ett antal olika typer av Skyttekrut i vårt sortiment.

  Om kulor för handladdning

  Vårt sortiment kulor för handladdning är oerhört omfattande. Totalt sett hittar du över 150 olika typer av kulor, i stort sett för alla vanliga kalibrar. Välj mellan någon av Normas klassiska jaktkulor Alaska, Vulkan eller Oryx, ladda din egen helmantel för träningsskyttet eller kika på någon av Normas nyare kulor som t.ex. Bondstrike eller Tipstrike.

  I RWS sortiment hittar du kulor i standardkalibrar, både traditionell blyammunition och blyfria alternativ som t.ex. RWS EVO Green, där du hittar kulor i kalibrar från 6,5mm upp till 10,3mm. I Gecos sortiment hittar du även kulor för handladdning till pistol och revolver.