Ljuddämpare

  Funktionen för en ljuddämpare är att minska mynningsknallen från krutgaserna som med överljudshastighet lämnar mynningen. Det sker genom att man låter krutgaserna expandera in i ett antal små kammare, vilket minskar ljudet.

  Idag är ljuddämpare förhållandevis vanliga i Sverige. Dels givetvis för att du reducerar ljudet när vapnet avfyras, men med en ljuddämpare dämpas även rekylen vilket ger ett mer bekvämt skytte. År 2006 blev det i Sverige tillåtet att använda ljuddämpare till jakt med klass 1 och klass 2 vapen. Ljuddämpare är dock fortfarande licensbelagda. I vårt sortiment av ljuddämpare hittar du bl.a. Hausken och givetvis också märkesspecifika ljuddämpare från bl.a. Merkel och Steyr.

  Hauskens ljuddämpare har genom åren skördat en rad "bäst i test" och är kanske framförallt kända för just sin ljuddämpande förmåga. I Hauskens sortiment finner du allt från kompakta, lätta ljuddämpare, t.ex. Hausken JD151 som passar den rörlige jägaren som vill ha en smidig dämpare på sitt vapen, till större ljuddämpare som t.ex. WD506 som plockar ner ljudet med upp emot 40dB.

  Sortering
  Visar 6 produkter på 1 sidor
  Kompakt med 23+ dB dämpning!
  Kompakt med XTRM dämpning 25+ dB!
  Smidig och med 27+ dB dämpning!
  Smidig med XTRM dämpning 31+ dB!
  Hög dämpning, mindre diameter 30dB!
  Extra dämpning 35+ dB!