MERKEL

Merkel får betraktas som ett av de mest klassiska Europeiska vapenfabrikaten. Företagets historia sträcker sig tillbaka till slutet av 1800-talet, då bröderna Albert Oskar, Gebhard och Karl Paul Merkel grundade företaget vi idag känner som Merkel i klassiska Suhl. 

Från Merkels fabriker kommer många klassiska vapenkonstruktioner. Den sk. "bocken", dvs. ett vapen med dubbla pipor över och under varandra, är i grunden en av Merkels konstruktioner och registrerades som ett varumärke av Merkel 1931. 1937 tilldelades Merkel pris för sitt modellprogram av jaktvapen. Det kom att boosta Merkels försäljning över hela världen och en hel rad kända jägare och celibriteter beställde därefter Merkels vapen.

Merkel är idag en av ytterst få vapenfabriker som kan tillverka både moderna vapen och helt handtillverkade jaktgevär. Oavsett vad du föredrar, så kan du vara försäkrad om att ett Merkel vapen alltid bär med sig sina "Suhl-gener" - En garanti för hög funktionalitet, lång erfarenhet av vapentillverkning och hög estetik!

Sortering
Visar 26 produkter på 5 sidor
DRILLING 96KS LEFT HAND 20/20/8x57JRS
Det perfekta vapnet för rådjursjakt med drivande hund?
Kompositkolvset till Merkel Helix!
Flera olika färger valbara!
Avseende kalibrar .270W/.30-06/7X64/8x57JS
Avseende kalibrar .270W/.30-06/7X64/8x57JS
Filter