Merkel Helix

  Merkel Helix är en av Sveriges mest sålda rakrepetrar. Även om Helix kanske framförallt är förknippad med drevjakt, så är den ett lika ypperligt vapen att ha med sig även vid bockpürschen, älgjakten eller vakjakten.  

  I Merkel Helix familjen finner du en rad olika modeller. Alla med sina egna unika egenskaper, men med den gemensamma nämnaren att alla modeller har samma typ av rakrepeterande mekansim, pipbytessystem och uppspänningstangent. Vilken modell du väljer är mycket upp till dina egna, personliga preferenser och vilken typ av jakt du huvudsakligen bedriver.

  Merkel Helix systemet erbjuder allt från praktiska, lättskötta och oömma kompositkolvar till högklassiga träkolvar i utvald valnöt. Du hittar även korta hundförarmodeller och den unika Speedster-kolven som ger dig ett vapen med fantastiska skjutegenskaper med sitt öppna tumhålsgrepp, justerbar kolvkam och softtouch grepp. Oavsett vilka egenskaper du är ute efter, så kan du komponera den bästa rakrepetern för dina behov i Merkel Helix systemet. Vilken Helix är du?

  Sortering
  Visar 6 produkter på 1 sidor
  Öppen tumhålskolv! En dröm att skjuta med!
  Hundförarbössan! Med oöm kompositstock!
  Utvalt stockträ Grade 4 och Arabesque-gravyr!
  Utvalt stockträ Grade 4 och gravyrer med vildsvin!
  Elegans med Helix-familjens bästa stockträ?
  Utvalt stockträ och individuella gravyrer!
  Filter

  Marknadens snabbaste rakrepeter?

  Merkels Helix-system är ett unikt rakrepetersystem! Mekanismen har nämligen en utväxling 1:2, vilket gör att slutstyckshuvudet rör sig 2 centimeter för varje centimeter du drar i slutstycket. Till skillnad från andra rakrepetersystem, så sitter snabbheten i en Merkel Helix alltså inte i skyttens förmåga att kunna göra en snabb mantelrörelse- Snabbheten är redan inbyggd i systemet!

  Merkels unika lösning ger dig flera fördelar:

  • En oerhört kort slutstycksgång gör att slutstycket aldrig kommer tillbaka mot ansiktet.
  • Du kan göra en lugn repetering och fortfarande vara snabb, vilket gör att vapnet inte "rycker till" vid repeteringen med en tappad målbild som föld.
  • Du kan ligga kvar i full anläggning genom hela repeteringen och koncentrera dig till 100% på att bibehålla målbilden.

  Kort sagt- Snabbheten inte i hur fort du kan göra mantelrörelsen- Den sitter i din förmåga att bibehålla målbilden. Resten sköter din Helix! Kanske är det just de här fördelarna som har gjort att Merkels rakrepeter Helix har blivit närmast synonymt med drevjakternas snabba skottillfällen?


  En personlig rakrepeter!

  Merkel Helix finns i en rad olika standardmodeller, men därutöver finns nästan outtömliga möjligheter att skapa ett personligt vapen; Customgravyrer, uppgradering av träklasser, individuellt anpassad stock, flutad pipa eller semi-weight pipa. Valet är ditt!

  Gravyrer

  En Merkel Helix erbjuder många olika alternativ när det gäller gravyrer. En gravyr på lådan är bara ett alternativ. Därutöver finns också möjligheter till gravyr på magasinsbotten, pipan, varbygeln slutstyckshandtaget med mera.

  Är du intresserad av helt unika custom-gravyrer på din Helix, så finns också den möjligheten! Här till höger finner du några exempel på gravyrer som skulle kunna pryda din Helix!

  Stockning & Träklasser

  Vid sidan av att göra din Merkel Helix än mer personlig med en gravyr, så finns också möjligheten att uppgradera träklasserna på ditt vapen med trästock. Ett vackert kolvträ ger garanterat ditt vapen en ännu större känsla av elegans!

  Beroende på modell av Helix, så kan du få ditt vapen med allt från grade 1 till grade 8 trä.

  Pipor

  De flesta Merkel Helix modellerna kommer som standard med en 56cm pipa med 17mm diameter, men givetvis har du möjligheter till ett antal individuella val även här!

  Välj mellan 56cm eller 51cm pipor, tyngre semi-weight pipor med en pipdiameter på 19mm eller varför inte en flutad pipa? Alla nya Merkel Helix levereras med Merkels Driven Hunt Sight system med avtagbara öppna riktmedel!

  rakrepeter

  Merkel Helix på YouTube!
  YouTube video
  YouTube video
  YouTube video