MORA ELDRIS KNIV

Mora Eldris är en smäcker och smidig kniv som du enkelt kan förvara i fickan eller ryggsäcken. Bladet är 2mm tjockt och 59mm långt.

Trots det kompakta formatet, så har du alla fördelar i styrka och säkerhet i en Eldris kniv. Kniven är kort och gott skapad för att alltid kunna vara med! Eldris färger är hämtade från platserna runt omkring Morakniv. Den dalaröda färgen är förmodligen en av Sveriges mest välbekanta färger. Ända sedan 1700-talet har de röda stugorna med vita knutar spridit sig över Sverige och blivit något av en internationell symbol för Sverige och för Dalarna.

Även de andra färgerna i Eldris-serien är inspirerade på motsvarande sätt. Den "dalablå" kulören som bl.a. finns på Dalarnas landskapsvapen, den mossgröna färgen hämtad från naturen runt Siljan och den gula guldockran som är hämtad från 1600-talets dalamålningar, tillika färg i de folkdräkter som människor i Mora har burit sedan urminnes tider. Eldris finns förutom i rött även i svart, blå, grön och gul. Valet är ditt!

Pris & Lagerstatus
Specifikation
RUAG rekommenderar
Artikelnr: MORA|700|MORA_ELDRIS
*
Rättigheter för att köpa denna produkt saknas
Tillverkare: MORA
Specifikationer
Attribute nameAttribute value
FörpackningstypKartong