Mörkersikten

  Med vildsvinens frammarch i Sverige, så har också produkterna kring mörkerjakten ökat dramatiskt i Sverige. Sedan 2019 är det tillåtet att jaga vildsvin med hjälp av elektroniska bildförstärkare, elektroniska bildomvandlare, värmekameror eller rörlig belysning. Termiska sikten får dock endast användas vid jakt i öppen terräng eller vid åtelplatser. 

  I vårt sortiment av mörkersikten finner du både handhålla enheter, clip ons och renodlade mörkersikten från ett antal kända leverantörer. Den handhållna värmekameran LTO Tracker från Leupold har under sista åren varit en storsäljare i Sverige! LTO Tracker ger dig en robust värmekamera, som också bär alla Leupolds signum; Tålighet, lätthet och prisvärdhet. Från Nite-Hog kommer bl.a clip-ons av mycket bra kvalité.

  Välkända ATN är en av världens största tillverkare av mörkersikten och mörkeroptik. I deras utbud hittar du prisvärda digitala sikten som t.ex. X-Sight 4K, liksom du hittar termiska sikten som t.ex. Mars 4. Oavsett om du ska sitta på en åtel och jaga vildsvin, eller om du ska ut i spannmålen på skyddsjakt, så vågar vi utlova att du kan hitta ett mörkersikte för ditt behov hos oss!

  Sortering
  Visar 13 produkter på 2 sidor
  LEUPOLD LTO QUEST THERMAL VIEWER
  9 695,00 kr
  LEUPOLD LTO TRACKER 2 THERMAL VIEWER
  12 895,00 kr
  Nästa generations termiska sikten!
  28 995,00 kr
  Storsäljande mörkersikte med inspelningsfunktion! Flera modeller!
  13 995,00 kr
  Nästa generations termiska sikten!
  63 995,00 kr
  Termiskt sikte med smarta funktioner!
  78 995,00 kr
  Nästa generations termiska sikten!
  40 995,00 kr
  Nästa generations termiska sikten!
  48 495,00 kr
  Nästa generations termiska sikten!
  56 995,00 kr
  Nästa generations termiska sikten!
  51 995,00 kr
  Smart kikare för dag och nattbruk med laseravståndsmätare!
  14 995,00 kr
  Nästa generations termiska sikten!
  72 495,00 kr

  Olika typer av mörkersikten

  Termiskt mörkersikte

  Digitalt dag/natt sikte

  Med mörkersikten menar vi den breda definition sikten som du kan använda i mörker. Om man ska bryta ner definitionen mörkersikten ytterligare, så finns det ett antal olika varianter, eller tekniker om du så vill, att välja mellan.

  Du kan antingen välja ett Night Vision sikte (som översatt betyder mörkersikte och därför också i dagligt tal brukar benämnas "mörkersikte"), du kan välja ett digitalt sikte som fungerar både dag och natt och du kan välja ett termiskt sikte, eller värmesikte som det också frekvent kallas.

  De olika varianterna av mörkersikten kommer självklart också med sina unika fördelar. De termiska siktena använder sig av djurets kroppsvärme för att upptäcka djuret. Med ett termiskt sikte kan du alltså upptäcka djuret även när det står i högre växtlighet, t.ex. på ett fält med hög gröda, bakom buskage eller liknande. Ett bra exempel på ett termiskt sikte i vårt sortiment är ATN Mars 4 serien, som finns i ett antal olika utföranden.

  Digitala mörkersikten, eller dag/natt sikten, är precis vad det låter som, ett digitalt sikte som har en inbyggd display som ger dig bilden. Den stora fördelen med det digitala mörkersiktet är att de är okänsliga för ljus och kan användas både dag och nattetid. Ett bra exempel på ett digitalt mörkersikte är ATN X-Sight. ATN X-Sight är förövrigt en av de absoluta storsäljarna bland våra mörkersikten!

  I vårt utbud av mörkersikten och mörkeroptik hittar du också handhållna enheter som t.ex. Leupold LTO Tracker och nattkikaren ATN Binox 4K. Vilket sikte du behöver beror givetvis mycket på dina personliga preferenser och hur du jagar, samt självklart också på budgeten för inköpet av ditt nya mörkersikte!