Mörkersikten

  Med vildsvinens frammarch i Sverige, så har också produkterna kring mörkerjakten ökat dramatiskt i Sverige. Inte minst då mörkersikten av olika slag. Sedan 2019 är det tillåtet att jaga vildsvin med hjälp av elektroniska bildförstärkare, elektroniska bildomvandlare, värmekameror eller rörlig belysning. Termiska sikten får dock endast användas vid jakt i öppen terräng eller vid åtelplatser. 

  I vårt sortiment av mörkersikten finner du både handhålla enheter, clip ons och renodlade mörkersikten från ett antal kända leverantörer. En nyhet för 2021 är att vi nu även har Nitehogs högkvalitativa Clip-Ons i vårt sortiment. Mera information om deras produkter finner du nedan på den här sidan.

  I vårt sortiment hittar du också ATN som är en av världens största tillverkare av mörkersikten och mörkeroptik. I deras utbud hittar du prisvärda digitala sikten som t.ex. X-Sight 4K, liksom du hittar termiska sikten som t.ex. Mars 4 och Mars LT. Oavsett om du ska sitta på en åtel och jaga vildsvin, eller om du ska ut i spannmålen på skyddsjakt, så vågar vi utlova att du kan hitta ett mörkersikte för ditt behov hos oss!

  Sortering
  Visar 26 produkter på 3 sidor
  Smart kikare för dag och nattbruk med laseravståndsmätare!
  Storsäljande mörkersikte! Flera modeller tillgängliga!
  HD Optik med kristallklara bilder både dag och natt!
  Termiskt kikarsikte till kanonpris!!
  Termiskt kikarsikte till kanonpris!
  Termiskt kikarsikte till kanonpris!!
  Termiskt kikarsikte till kanonpris!
  Termiskt kikarsikte till kanonpris!
  Termiskt kikarsikte till kanonpris!
  Nästa generations termiska mörkersikten!
  Nästa generations termiska mörkersikten!
  Nästa generations termiska mörkersikten!

  Olika typer av mörkersikten

  Termiskt mörkersikte

  Digitalt dag/natt sikte

  Med mörkersikten menar vi den breda definition sikten som du kan använda i mörker. Om man ska bryta ner definitionen mörkersikten ytterligare, så finns det ett antal olika varianter, eller tekniker om du så vill, att välja mellan.

  Du kan antingen välja ett Night Vision sikte (som översatt betyder mörkersikte och därför också i dagligt tal brukar benämnas "mörkersikte"), du kan välja ett digitalt sikte som fungerar både dag och natt och du kan välja ett termiskt sikte, eller värmesikte som det också frekvent kallas.

  De olika varianterna av mörkersikten kommer självklart också med sina unika fördelar. Termiska mörksikten använder sig av djurets kroppsvärme för att upptäcka djuret. Med ett termiskt mörkersikte kan du alltså upptäcka djuret även när det står i högre växtlighet, t.ex. på ett fält med hög gröda, bakom buskage eller liknande. Ett bra exempel på ett termiskt mörkersikte i vårt sortiment är ATN Mars 4 serien, som finns i ett antal olika utföranden.

  Digitala mörkersikten, eller dag/natt sikten, är precis vad det låter som, ett digitalt sikte som har en inbyggd display som ger dig bilden. Den stora fördelen med det digitala mörkersiktet är att de är okänsliga för ljus och kan användas både dag och nattetid. Ett bra exempel på ett digitalt mörkersikte är ATN X-Sight. ATN X-Sight är förövrigt en av de absoluta storsäljarna bland våra mörkersikten!

  I vårt utbud av mörkersikten och mörkeroptik hittar du också handhållna enheter som t.ex. Leupold LTO Tracker och nattkikaren ATN Binox 4K. Vilket sikte du behöver beror givetvis mycket på dina personliga preferenser och hur du jagar, samt självklart också på budgeten för inköpet av ditt nya mörkersikte!


  ATN Mörkersikten

  Vi på RUAG arbetar med flera olika fabrikat av mörkersikten, där ATN är det enskilt största fabrikatet. ATN grundades 1995 och är idag en av de ledande producenterna av mörkersikten i världen!

  ATN's mörkersikten har klassats som bäst-i-test på ett flertal punkter genom åren. Den kanske viktigaste faktorn är ATN-siktenas enastående batteritid! Flera av ATN's mörkersikten har så lång som 18h+ driftstid innan de behöver laddas på nytt, vilket är marknadsledande! ATN's mörkersikten är idag ett av de mest sålda mörkersiktes fabrikaten i Sverige.

  ATN X-Sight (Digitala Dag/Natt sikten)

  ATN X-Sight är en serie med digitala Dag/Natt sikten. X-Sight seriens modeller är mycket prisvärda mörkersikten och är de sikten vi idag säljer absolut mest av i Sverige. X-Sight serien kommer med enastående batterikapacitet (18h+) som tar dig igenom de längsta nätterna utan att behöva byta batteri eller ladda siktet!

  ATN Mars 4 (Termiska mörkersikten) 

  ATN Mars 4 serien, är en serie med termiska mörkersikten från ATN. Liksom X-Sight serien, så har ATN's Mars 4 mörkersikten en enastående batteritid. De levereras i flera olika förstoringsgrader och dessutom med två olika upplösningar, beroende på dina preferenser.

  Du kan givetvis läsa mera om alla ATN's mörkersikten här på sidan!