NORMA

Ett av Sveriges starkaste varumärken inom jakt och skytte. Det är sannolikt ytterst få om ens någon svensk jägare och sportskytt som inte har någon relation till Norma. Och inte undra på! I Normas sortiment finns ett digert utbud av klassiska patroner! 

Norma grundades 1902 av bröderna Enger. Från och med etableringen i Åmotfors, två mil från den Norska gränsen, och fram till mitten av 1900-talet, var Normas verksamhet dominerad av militär- och skytteproduktion. Efterhand blev jaktsortimentet alltmer intressant. I samband med detta började Norma också att etablera internationella kontakter. Detta tillsammans med det militära intresset, drev fram ett modernt tänkande och nya produkter med särklassig precision, som än idag är ett signum för Normas produkter!

Idag tillverkar Norma årligen ca 30 miljoner patroner i över 100 olika kalibrar och har åtskilliga klassiska patroner på sin repertoar. Sortimentet omfattar allt från klassiker som Norma Alaska och Norma Vulkan till Sveriges sannolikt mest använda patron för älgjakt, Norma Oryx och moderna STRIKE-serien med blyfria Ecostrike, knall-fall kulan Tipstrike och långhållskulan Bondstrike. Du hittar sortimentet här nedan!

Sortering
Visar 150 produkter på 25 sidor
Nyutgåva. Massor med info om kalibrar & ballistik!
GOLDEN TROPHY FT 4.5MM 0.54G 300PC
GOLDEN TROPHY FT 5.5MM 1.03G 200PC
Optimal penetration och expansion!
För storvilt!
Klassisk jaktammunition med blyspets!
Filter