Rakrepeter

  De senaste åren har rakrepetrar blivit ett mycket populärt inslag bland svenska jägare. Oavsett vart man jagar, så är det förmodligen någon jaktkamrat som bär runt på en rakrepeter snarare än en traditionell cylinderrepeter. Vad är då fördelarna med en rakrepeter? Det korta och uppenbara svaret är givetvis att repeteringen bara består av en rak rörelse, till skillnad från en cylinderrepeter där du behöver lyfta och stänga slutstycket vid mantelrörelse. 

  Dock så har olika rakrepeterande system olika sätt att lösa repeteringen på.  I Merkel Helix fall så har man t.ex. en helt rak slutstycksrörelse. På vissa andra rakrepeterande system så "vickas" slutstycke tillbaka en aning vid starten på mantelrörelsen och det skjuts tillbaka vid slutet. Vilket system man ska välja beror förstås mycket på personliga preferenser. Olika rakrepeterande system har givetvis sina för- och nackdelar.

  Merkel's rakrepeterande lösning har dock en helt unik fördel, nämligen att mekanismen är byggd med en utväxling 1:2. Det gör att slutstycksrörelsen på en Merkel Helix blir mycket kortare än på andra rakrepeterande system. Dels hjälper det dig att bli snabbare, men den korta slutstycksgången har också fördelen att du aldrig får slutstycket bak mot ansiktet, ens med grövre kalibrar. På så vis kan du alltid ligga kvar med kinden mot kolven och bibehålla målbilden, även under repetering. Läs mera om Merkels rakrepter Helix här på sidan!

  Sortering
  Visar 7 produkter på 1 sidor
  Elegans med Helix-familjens bästa stockträ?
  Utvalt stockträ och individuella gravyrer!
  Utvalt stockträ Grade 4 och Arabesque-gravyr!
  Utvalt stockträ Grade 4 och gravyrer med vildsvin!
  Hundförarbössan! Med oöm kompositstock!
  Öppen tumhålskolv! En dröm att skjuta med!
  Tysk rakrepeter i helt rätt prisklass!
  Filter